.
.

U bent hier

Home » Archief 2011

Wildernis Songs

Roots on the Road haakt in op het culturele jaar van de gemeente Aa en Hunze met een speciale uitvoering van haar festival. De titel is ‘Wildernis Songs’  waar literatuur, verhaal en liedjes in natuur betoveren. Als datum is gekozen voor 25-29 mei, een week vroeger i.v.m. de pinksterdagen.

Inspiratie:

‘Wilderness Plot’ is een Amerikaans gezelschap dat verhaalt over het leven in de ‘wildernis’ in de Ohio River Valley. Over het plattelandsleven in Indiana, boerderijen die verdwijnen en de boer die het nog maar net kan redden. In een land dat zogezegd onbegrensde mogelijkheden heeft is het lastig om als boer het hoofd boven water te houden. 

 • ‘Wildernis Songs’ spiegelt het verhaal van de Ohio River op dat van de rivier de Hunze in Drenthe. Een vergelijk tussen Ohio River Valley en Hunzevallei. Over de geschiedenis en de levensloop en de natuur van het gebied. Waar mensen hun (zelfde) problemen hebben, waar het boeren ook onder druk staat en waar krimp ontstaat door vergrijzing doordat mensen wegtrekken naar de stad.
 • Musici uit Amerika  en Nederland (Drenthe) belichten de overeenkomsten

 • Schrijvers en dichters vervolmaken op hun manier het verhaal over de Hunzevallei en landschapontwikkelaars geven toelichting op het ontstaan en de ontwikkeling. 

Wat we gaan doen, activiteiten:

 • Optredens  Nederlandse en Noord Amerikaanse musici
 • Multimedia; beeld, muziek en zang
 • Dichten; diverse dichters
 • Voordracht, verhalen ; elke dag een ander item 
 • Natuurworkshop  schooljeugd; geluiden uit de natuur imiteren (*)
 • Landschapsbeleving schooljeugd; zien, voelen en zoeken (*)
 • Folk in Toen
 • Verkoop streekproducten

* In samenwerking met Staatsbosbeheer en / of Het Drentse Landschap 

Verhalen, Drentse Cultuurhistorie.

De Hunzevallei… een oerlandschap. Het heeft een rijke cultuurhistorie: prehistorische archeologische vindplaatsen, middeleeuwse vestigingsplaatsen, de linten en de veenkoloniale ontginning. Het stroomdal van de Hunze, met zijn lengte van 40 km. Het verhaal van de rivier de Hunze die zo’n 2000 jaar geleden begint, daar is veel over te verhalen.

  

Verhalen, in relatie met de Ohio River Valley

Geschiedenis geprojecteerd op het heden via eigentijdse links naar cultuur en historie. De natuur, de mens, het land, het leven, en het respect dat singer-songwriters daarvoor hebben. Zichzelf nestelen in een liefdevolle omgeving en die integraal beleven. Noord - Amerikaanse musici die zich thuis voelen in de Hunzevallei. Door de herkenning en overeenstemming die zij zien en voelen met het Drentse Landschap. Dezelfde sfeer en uitstraling als thuis in Amerika en Canada. Een verhaal door en met Drents - Nederlandse en Noord - Amerikaanse musici, schrijvers, vertellers, landschapontwikkelaars.