U bent hier

Home » Archief 2011 » Artiesten/Kunstenaars

Woody & Paul Band hebben in de verte wel wat weg van de vroege Sixteen Horsepower, je waant je diep in de krochten van de zuidelijke staten van de Verenigde Staten, op plekken waar de tijd stil heeft gestaan en de mensen leven in afgesloten gemeenschappen. Toch hebben we het hier over de oer- Hollandse Woody & Paul Band uit Eindhoven. De muziek is een soort kruisbestuiving van americana, roots, alt country, folk en blues. De banjo is prominent aanwezig en dat geeft de muziek een behoorlijke authentieke lading mee. De sound van Alan Lomax wordt gecombineerd met rock 'n' roll en krakende blues zonder ook maar een minuut het liedje uit het oog te verliezen. Woody & Paul blijven in angstaanjagend tempo ijzersterke songs de eeuwigheid in slingeren. Met messcherpe samenzang, nucleair gitaarwerk, halsbrekende beats en gonzende riffs, dwingen de heren blues en folk het bed te delen met garage.
 
De quotes:
Live XS: Woody & Paul Band mengt op verfrissende wijze een lekkere rock & roll-attitude met oeroude Americana. Aanrader!
Het Parool : Ongepolijste country- volks- en bluesliedjes met een psychedelische draai en een sfeer die afwisselend aan duistere jukejoints in de Mississippidelta en de fieldrecordings van Alan Lomax doen denken.
– OOR: De stemming is vaak psychedelisch en als we niet beter zouden weten, kan het vermoeden ontstaan dat ze hebben lopen neuzen in de outtakes van de folk grootheden uit Californië.'
Fret Magazine: De in sixtiessound gedrenkte pre-war blues en country op Woody & Paul’s debuut-cd Home is om je vingers bij af te likken.

Bandleden:
Woody Veneman / zang, gitaar, mondharp, mandoline
Paul van Hulten / zang, gitaar, banjo
Joshua van Iersel / drums, percussie
Ernst-Jan van Doorn/ bass, percussie
 
Discografie:
2007 Home (Tear It Up Records)
2007 Sons of Bitches (Munich Records)
2007 Work and Sing (Munich Records)
2009 Rum On Board (Munich Records)
2011 HeroesAnd Zeros (Cool Buzz Records)
 
www.woodyandpaul.com
www.myspace.com/woodyandpaul