U bent hier

Home » Archief 2011 » Artiesten/Kunstenaars

Een rusteloze Amsterdamse troubadour die de benauwdheid van de Hollandse polder verruilde voor de Amerikaanse ‘open road’. Heen en weer geslingerd tussen de dwingende stilte van open vlaktes en het troostende rumoer van de stad, zoals in de song ‘Resurrection Town’. Uit wat bestaat thuisgevoel dan wel? Die bepaalde plek, de uitdrukking van dat gezicht, die onvergetelijke geur, kleur, geluid, natuurlandschap…of stadsgezicht? 

Op songs als ‘Drinking From The Same Well’ en ‘Living The Song’ heeft Edo zijn ‘spirit arms open wide’, zijn geest volstromend met de mystiek van grillige Amerikaanse landschappen. In de song ‘Bristlecone’ in de staat Nevada oog in oog staand met deze vijfduizend jaar oude boom: het oudste  levende organisme op aarde. 

Edo’s kenmerkende beeldende en verhalende stijl is de artistieke rode draad. Vaak in de voetsporen en stijl van de ‘Great American Troudadours’: Woody Guthrie, Townes van Zandt en vele volgelingen. En niet vast te pinnen op één muziekstijl. (Country) Rock, folk, country, blues. Songs ‘rijk aan ruimte’, bij gebrek aan betere bewoordingen ook wel ‘Americana’

http://www.edodonkers.com/newsite/tindex.php?taal=nederlands

 

.